Glavna stran

Iz Alpirocnik
Skoči na: navigacija, iskanje


Dobrodošli na straneh Alpiročnika

Na straneh Alpiročnika so na voljo informacije in nasveti za varno gibanje v gorah. Avtorji člankov upamo, da boste našli odgovore na vaša vprašanja in dileme. Če česa ne najdete, se obrnite na uredniški odbor, v katerem bomo po najboljših močeh skušali dodati želeno vsebino. Samo z vašimi idejami in pomočjo bodo te strani ažurne in vsebinsko popolne.


O vsebini

Alpiročnik je spletni alpinistični učbenik. V njem so zbrane različne vsebine, povezane s širokim spektrom alpinističnih dejavnosti. Za vsebino so odgovorni člani uredniškega odbora, ki so zadolženi za področja, opisana v zbirnem meniju na levi strani. Po svojih najboljših močeh skrbijo za ažurnost ter konsistenco vsebin. Obseg vsebin je okvirno določen z obsegom vsebin, ki jih sicer podajamo v alpinističnih šolah slovenskih alpinističnih odsekov.


O odgovornosti

Uredniški odbor in avtorji člankov ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za dogodke, ki bi bili lahko posledica napačnega ravnanja in napačne interpretacije vsebin iz Alpiročnika. Zbrane vsebine, postopki in tehnike so namenjene splošnemu informiranju o alpinistični tehniki. Udejstvovanje pri vseh aktivnostih, ki se dotikajo vsebine Alpiročnika, je potencialno nevarno in brez ustreznega predhodnega izobraževanja lahko vodi do usodnih posledic. Vsebine iz Alpiročnika se načeloma podajajo skozi program alpinističnih šol na alpinističnih odsekih in klubih ter niso primerne za samostojno pridobivanje znanja in izkušenj.


O avtorjih

Alpiročnik je nastal na Alpinističnem odseku Rašica iz potrebe po gradivu, ki ga uporablja alpinistična šola, pozneje pa smo v sodelovanju z inštruktorji Komisije za alpinizem pri PZS vsebine dopolnili in jih ponudili na uporabo vsem alpinističnim odsekom in klubom v Sloveniji.

Gradivo služi kot osnovno izobraževalno gradivo za programa Alpinist in Alpinistični inštruktor, ki se izvajata na Komisiji za alpinizem.

Vse napisane članke skrbno pregleda več urednikov, ki imajo dovolj izkušenj in znanja, da poskrbijo za strokovnost in ustreznost vsebine. Uredniški odbor sestavljajo alpinistični inštruktorji, nekateri med njimi so tudi gorski vodniki licenco IFMGA in/ali člani GRZS. Za pripombe in vprašanja se obrnite na glavnega urednikaAlpiročnika.

 

Naslovnica.jpg