Glavna stran

Iz Alpirocnik
Skoči na: navigacija, iskanje

Dobrodošli na straneh Rašiškega Alpiročnika

Na straneh Alpiročnika najdete obilo informacij, nasvetov in trikov za uspešno in varno gibanje v gorah. Vabljeni, da pregledate vsebine! Avtorji člankov upamo, da boste našli odgovore na vaša vprašanja in dileme, če pa česa ne najdete, se obrnite na uredniški odbor, kjer bomo po najboljših močeh skušali dodati željeno vsebino. Samo z vašimi idejami in pomočjo bodo te strani ažurne in popolnejše!


O vsebini

Na straneh Alpiročnika najdete različne vsebine, ki so povezane s širokim spektrom alpinističnih dejavnosti. Posamezni člani uredniškega odbora so zadolženi za področja, ki so opisana v zbirnem meniju na levi strani. Po najboljših močeh poizkušajo skrbeti za ažurnost ter konsistenco vsebin. Obseg vsebin je okvirno določen z obsegom vsebin, ki jih sicer podajamo na alpinistični šoli AO Rašica. Alpiročnik je torej v prvi vrsti namenjen tečajnikom AŠ Rašica, da lahko na enem mestu pregledujejo material o znanju, ki ga sicer prejemajo tekom izvajanja šole.


O odgovornosti

Uredniški odbor in avtorji člankov ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za dogodke, ki bi bili lahko posledica napačnega ravnanja in napačne interpretacije vsebin iz Alpiročnika. Udejstvovanje pri vseh aktivnostih, katerih se dotikajo vsebine Alpiročnika, je potencialno nevarno in brez ustreznega predhodnega izobraževanja lahko vodi do usodnih posledic. Vsebine iz Alpiročnika se načeloma podajajo v obliki alpinističnih šol na našem odseku in niso primerne za samostojno pridobivanje znanja in izkušenj.


O avtorjih

Alpiročnik urejamo člani Alpinističnega odseka Rašica. Vse članke, ki so napisani, skrbno pregleda več urednikov, ki imajo dovolj izkušenj in znanja, da poskrbijo za strokovnost in ustreznost vsebine. Uredniški odbor sestavljajo alpinisti in alpinistični inštruktorji, nekateri med njimi so tudi gorski vodniki z IFMGA licenco in/ali člani GRZS. Za pripombe in vprašanja se obrnite na glavnega urednika alpiročnika.